دستور تهیه رب فلفل تند و خوشمزه
رب فلفل یک چاشنی و سس تند است که میتوانید از آن در غذاهای مختلف خود استفاده کنید.اگر فلفل خور حرفهای هستید از این رب غافل نشوید؛ البته از آنجایی که این رب کاملا ارگانیک و طبیعی است توقع تندی کارخانهای نداشته باشید و از طعمش لذت ببرید.
مواد لازم برای رب فلفل
فلفل قرمز تند درشت:1 کیلوگرم
فلفل قرمز تند ریز:3 عدد
فلفل دلمهای قرمز:2 عدد
سرکه سفید :5 ق غ
پودر پاپریکای دودی:1 ق چ
شکر:5 ق غ
نمک:2ق چ
سرکه قرمز:5 ق غ
دستور تهیه کامل رب فلفل
برای تهیه این سس یا رب خوشمزه و کاربردی ابتدا باید همه فلفلها را بشورید و اجازه دهید تا خشک شود سپس در ادامه سر فلفلها را جدا کرده و از وسط همه فلفلها با کمک یک چاقو تیز برش بزنید و دانههای درون فلفلها را خارج کنید.
در ادامه فلفلها را در حد متوسط خرد کنید و در قابلمهای متناسب با حجم فلفلها بریزید و حدود یک لیتر آب به فلفلها اضافه کنید و روی حرارت قرار بدهید درب قابلمه را بگذارید تا آب درون قابلمه به جوش بیاید.
پس از به جوش آمدن آب درون قابلمه درب قابلمه را باز کنید و با کمک یک کفگیر فلفلها را زیر و رو کنید و هم بزنید سپس دوباره درب قابلمه را بگذارید.
اجازه دهید تا چند دقیقه فلفلها بجوشند تا نرم شوند.
در این مرحله با کمک یک صافی آب فلفلها را گرفته و دور بریزد تا تلخی فلفلها کاملا گرفته شود.
در این مرحله باید فلفلهایی که درون صافی ریخته اید را درون غذا ساز بریزید و به همراه یک عدد سیر به دلخوا درون غذا ساز بریزید و پوره کنید.حال یک صافی را در روی دهانه یک قابلمه قرار بدهید سپس فلفلهای پوره شده را به آرامیدرون آن صافی بریزید.
با کمک گرفتن از پشت یک قاشق با فشار آوردن گوشتهای فلفلها را از صافی عبور دهید تا پوستهای آن باقی بمانند.
سرکه قرمز، سرکه سفید ، شکر، نمک، و پودر پاپریکای دودی را به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و رب را مرتب با قاشق هم بزنید تا ته نگیرد.
همچنین بخوانید:
پس از گذشت حدود یک دقیقه، رب جوش میآید و شروع به حباب زدن میکند، در این هنگام در قابلمه را بسته و حرارت را خیلی ملایم کنید. صبر کنید تا آب رب کاملا تبخیر شود و به غلظت برسد.
گاهی در قابلمه را برداشته و دیوارههای قابلمه را با قاشق تمیز کنید، زیرا رب موجود در دیوارههای قابلمه در اثر حرارت میسوزد و تیره میشود، در این صورت رنگ و طعم رب تغییر میکند.
به منظور جلوگیری از ته گرفتن رب، دما را بسیار کم کنید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید.
رب را بچشید و در صورت نیاز به آن نمک، شکر یا سرکه اضافه کنید تا مزه آن با مذاق شما سازگار شود.
وقتی رب به قوام مساعد رسید، دما را خاموش کرده و اجازه دهید در دمای اطراف کاملا خنک شود.
رب را در ظرفهای شیشهای پاکیزه و استریل ریخته، بطریها را تکان دهید تا هوای حاضر در آنها کاملا خارج شود، پساز آن در بطریها را مقاوم بسته و در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی در مورد رب فلفل
رب فلفل جزو سس و رب میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40دقیقه
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .